De container: het idee dat de wereld veranderde

Het begon allemaal met een boerenjongen

Duizenden jaren lang bleven de methoden voor het verzenden van producten over zeeën en oceanen in wezen hetzelfde. De producten kwamen in houten kisten, zakken en vaatjes met wagens of later met vrachtwagens en treinen de haven binnen. De schepen werden vervolgens kist voor kist, zak voor zak en vaatje voor vaatje geladen en gelost. Het was een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Diefstal was een voortdurend probleem. Vaak bracht een schip meer tijd door in havens, laden en lossen, dan op zee.

De hausse in de wereldhandel werd veroorzaakt door een simpele stalen kist. Het verzenden van goederen over de hele wereld was – eeuwenlang – duur, riskant en tijdrovend. Maar 60 jaar geleden veranderde Malcolm McLean dat allemaal.

De hausse in de wereldhandel werd veroorzaakt door een simpele stalen kist. Het verzenden van goederen over de hele wereld was - eeuwenlang - duur, riskant en tijdrovend. Maar 60 jaar geleden veranderde Malcolm McLean dat allemaal.

McLean wist niets van scheepvaart, maar hij was een vrachtwagenondernemer. Hij wist veel over vrachtwagens, veel over het spelen van het systeem en alles wat er te weten viel over geld besparen. Hij zag niet alleen het potentieel van een zeecontainer die netjes op een dieplader zou passen, maar hij had ook de vaardigheden, de kennis en de risicovolle houding die nodig waren om dit mogelijk te maken. Tegen alle verwachtingen in slaagde hij erin om ‘containerisatie’ van een schijnbaar onpraktisch idee te veranderen in een enorme industrie – een industrie die de kosten van het internationaal transporteren van goederen verlaagde en een hausse in de wereldhandel veroorzaakte. Misschien is het bepalende kenmerk van de wereldeconomie, nou ja, precies dat: de container. Het is wereldwijd. Speelgoed uit China, telefoons uit Zuid-Korea, koper uit Chili, t-shirts uit Bangladesh, wijn uit Nieuw-Zeeland, koffie uit Ethiopië, tomaten uit Nederland, allemaal volgens het idee van Malcolm McLean.

  • Voordat laadcontainers worden verzonden, kost vracht $ 5,86 per ton. Het kost nu slechts $ 0,16 per ton om een lading te laden.
  • Vóór containers kon lading worden geladen met 1,3 ton per uur. De lading kan nu worden geladen met een snelheid van meer dan 10.000 ton per uur.
  • In 1955 werd 0% van de goederen met containers vervoerd. Nu wordt meer dan 90% van elk gekocht artikel in een container verzonden.
  • Vóór het verschepen van containers bestond 60-75% van de kosten voor het vervoeren van vracht over zee uit kosten aan bakboord, waaronder arbeidskosten, tijdverlies en schade (inclusief diefstal) aan vracht. Tegenwoordig gaan economen die internationale handel studeren er vaak van uit dat de transportkosten nihil zijn. Het houdt hun wiskunde eenvoudiger, zeggen ze. En dankzij de zeecontainer is het bijna waar.

We denken dat het normaal is door goedkope kleding, goedkope elektronica, alles goedkoop te hebben, en dat is onmogelijk zonder verzending. Het is onmogelijk dat we een T-shirt van € 5 kunnen kopen zonder dat het zo weinig kost om het te verzenden, dus het kan slechts een paar cent per eenheid kosten om te verzenden. De scheepvaart heeft misschien niet geleid tot globalisering, maar het ondersteunt het zeker. Dus de consument is de winnaar.
Het huidige niveau van economische integratie en handel zou simpelweg niet mogelijk zijn zonder deze grote stalen kisten. De wereld zoals we die kennen is gevormd door de container.

10 Wetenschappelijke voordelen om kataandeelhouder te zijn

Kathy Benjamin,

 

Studies hebben aangetoond dat alleen het bekijken van kattenvideo’s op internet de energie van een persoon kan stimuleren en positieve emoties kan creëren. Het is dus geen verrassing dat het kattenbezit een aantal voordelen heeft. Hier zijn een paar:

1. EEN KAT ETEN IS BETER VOOR HET MILIEU.
Als u zich zorgen maakt over uw ecologische voetafdruk, is het beter om een kat te bezitten dan een hond. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat de middelen die nodig zijn om een hond in de loop van zijn leven te voeden dezelfde ecologische voetafdruk creëren als die van een Land Cruiser. Ondertussen hebben katten – die in het algemeen minder eten en meer kans hebben om vis te eten dan producten met maïs of rundvleessmaak – slechts de geschatte koolstofvoetafdruk van een kleine hatchback.

 

2. ZULLEN ZE JE HELPEN OM TE COPE …

Het verliezen van een geliefde is ongelooflijk pijnlijk, maar een van de beste manieren om ermee om te gaan is een huisdier te bezitten. Het is aangetoond dat katten mensen helpen sneller hun verlies te overkomen en minder lichamelijke symptomen van pijn vertonen, zoals huilen. Ondanks het feit dat ze alleen dieren zijn, dienen katten in moeilijke tijden als een sociale ondersteuning. Mensen in rouw melden dat ze met hun huisdier praten om hun gevoelens uit te werken, omdat het vaak gemakkelijker is om te praten met iets dat niet reageert en niet kan oordelen dan tegen een ander mens.

 

3. … EN VIND EEN BELANGRIJKE ANDERE.
Als je een single bent en je geen date lijkt te hebben, pak dan een kat! Uit een Britse peiling bleek dat 82 procent van de vrouwen het erover eens was dat ze zich meer aangetrokken voelen tot mannen die van dieren houden. En terwijl het hebben van een hond wonderen doet voor je date, zei maar liefst 90 procent van de alleenstaande vrouwen dat mannen die een kat bezitten ‘leuker’ zijn dan andere mannen. Vermelding dat u een kat bezit op uw datingprofiel kan wonderen doen voor het aantal antwoorden dat u krijgt – maar onthoud, een kat is voor het leven, niet alleen totdat u een partner vindt.

 

4. CAT-EIGENAARS ZIJN SLIM.

Uit een enquête van 2010 onder Britse eigenaren van huisdieren door de University of Bristol bleek dat mensen die katten bezaten meer geneigd waren een universitaire opleiding te volgen dan hun hondenliefhebbende tegenhangers. In 2014 ondervroeg een onderzoeker in Wisconsin 600 studenten en ontdekte dat kattenbezitters eigenlijk ook intelligenter waren. (De onderzoekers die de Bristol-enquête hielden, zeiden dat slimmere mensen meer uren werken, en omdat katten minder aandacht nodig hebben dan honden, zijn ze een betere keuze voor de drukke intellectueel.)

 

5. JE HEBT EEN GEZONDER HART.
Het bezitten van een huisdier is goed voor je hart. Met name katten verlagen je stressniveau – mogelijk omdat ze niet zo veel moeite kosten als honden – en verlagen de hoeveelheid angst in je leven. Een kat aaien heeft een positief kalmerend effect. Uit een onderzoek bleek dat katteneigenaren gedurende een periode van tien jaar 30 procent minder kans hadden om te overlijden aan een hartaanval of beroerte dan niet-kattenbezitters (hoewel dit misschien komt omdat katteneigenaren meer ontspannen zijn en over het algemeen minder stress hebben).

 

6. ZE VOLDOEN AAN UW BEHOEFTE AAN MEDEWERK.

Het stereotype dat honden meer aanhankelijk zijn dan katten is precies dat: een stereotype. In feite blijkt dat katten net zo goed kunnen zijn met gezelschap als honden, vooral voor vrouwen. Een Oostenrijkse studie die in 2003 werd uitgevoerd, vond dat het hebben van een kat in huis het emotionele equivalent is van het hebben van een romantische partner. Behalve dat contactpersonen vaak contact initieerden, hebben onderzoeken aangetoond dat katten zich de vriendelijkheid zullen herinneren die hen getoond wordt en later de gunst teruggeven.

Maar katten hebben echt de overhand in deze relaties. Na duizenden jaren van domesticatie, hebben katten geleerd hoe ze een halve spint / half gehuil horen dat opmerkelijk klinkt als de huil van een menselijke baby. En omdat onze hersenen geprogrammeerd zijn om te reageren op de ellende van onze kinderen, is het bijna onmogelijk om te negeren wat een kat wil als het zo nodig is.

 

7. ZE KUNNEN U (EN ANDEREN!) VEEL OVER UW PERSOONLIJKHEID VERTELLEN.
Uw huisdierkeuze onthult iets over uw persoonlijkheid. Terwijl hondenliefhebbers vaak het leven van het feest zijn, zijn kattenbezitters stiller en meer introvert. Ze scoren echter zeer hoog als het gaat om hoe betrouwbaar ze zijn en hoeveel ze andere mensen vertrouwen. Kattenbezitters zijn ook minder manipulatief en bescheidener.

 

8. JE ZULT BETER BLIJVEN.

Verschillende onderzoeken en opiniepeilingen in het VK hebben aangetoond dat mensen (vooral vrouwen) de voorkeur geven aan slapen met hun katten dan met hun partners, en ze melden zelfs dat ze beter slapen met een kat dan met een mens. Een recente studie van het Mayo Clinic Center voor slaapgeneeskunde geeft aan dat ze mogelijk iets van plan zijn: 41 procent van de mensen in dat onderzoek gaf aan dat ze beter sliepen vanwege hun huisdier, terwijl slechts 20 procent zei dat het tot ongerief leidde.

 

9. CAT-EIGENDOM BETEKENT MINDER ALLERGIES.
Helaas is het te laat voor jou, maar als je een kind onderweg hebt, is het misschien tijd om een kat te halen. In 2017 bracht de National Institutes of Health een studie uit die aantoonde dat kinderen jonger dan een jaar die werden blootgesteld aan een kat minder kans hadden om allergieën te ontwikkelen – en niet alleen huisdierallergieën. Volgens Marshall Plaut, MD, hoofd van de afdeling allergische mechanismen bij het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, lijkt een hoge blootstelling aan dieren in het begin van hun leven te beschermen tegen niet alleen huisdierallergie, maar ook tegen andere vormen van algemene allergieën, zoals allergieën voor huisstofmijt, ambrosia en gras. “En terwijl de katparasiet Toxoplasma gondii een bedreiging voor jonge kinderen is, zeggen deskundigen dat je elke dag de kattenbak van je kat moet veranderen en het dier binnenshuis moet houden, je zou veilig en allergie vrij moeten zijn!

 

10. ZE KUNNEN STEEDS JE LEVEN LETTERS REDENEN.

Katten hebben de reputatie afstandelijk te zijn en niet om hun mensen te geven, maar door de jaren heen hebben ze ontelbare levens gered. Eén kat in het Verenigd Koninkrijk waarschuwt haar man wanneer hij op het punt staat een epileptische aanval te krijgen, terwijl een kat in Montana zijn twee mensen wakker maakte toen een gasleiding begon te lekken. Brandweerlieden vertelden het stel dat het huis gemakkelijk had kunnen exploderen, zoniet voor de tussenkomst van de kat.

Eén kat heeft zelfs de hoogste medaille ontvangen die beschikbaar is voor militaire dieren. Simon de kat was aan boord van de HMS Amethyst, die in 1949 de Yangtze opreed toen een granaat het schip raakte, verscheidene mariniers doodde en Simon ernstig verwondde. (De gebeurtenis betekende het begin van de 101-daagse belegering van het schip, die bekend zou worden als het Yangtze-incident.) Simon was opgeknapt en ondanks zijn gewonden vervulde hij zijn scheepsdienst en begon de ratten te vangen die het schip bedreigden voedselvoorziening, evenals morele steun voor de overlevende zeilers. Simon stierf niet lang nadat het schip naar het VK was teruggekeerd, maar hij kreeg postuum de Britse Dickin-medaille, erkend als het Victoria Cross van het dier, voor “gedrag van de hoogste orde, hoewel de explosie in staat was een gat te maken over een voet in diameter in een stalen plaat. “

CES 2023: 5 nieuwe producten komen eraan

 

 

      De Consumer Electronics Show in Las Vegas is gearriveerd en heeft allerlei leuke gadgets en accessoires meegebracht. Hier zijn vijf van onze favorieten, binnenkort beschikbaar voor Mobile Fun!

5. Griffin Smart Via Bluetooth Verbonden Broodrooster

Slimme apparaten worden gekker, en zelfs zaakmaker Griffin begint aan de actie met zijn nieuwe slimme … broodrooster. Deze gadget belooft je de temperatuur, het broodtype en meer te laten regelen vanaf elke plek in je huis … maar je moet het brood nog in de machine stoppen en eruit halen als je klaar bent. Natuurlijk ziet het er ook gewoon uit als een geweldige broodrooster, met afzonderlijke digitale instellingen voor bagels, diepvriesproducten, glutenvrij brood of gewoon ‘een beetje extra’ tijd.

Je hebt dit niet nodig, maar misschien wil je er wel eentje.

4. Twelve South ActionSleeve Apple Watch Armband

De TwelveSouth ActionSleeve is een unieke armband voor de Apple Watch. Er zijn verschillende maten beschikbaar voor de 38 mm en 42 mm Apple Watch-varianten, en het past bij zowel de originele Apple Watch, Series 1 en Series 2. Neem gewoon je Watch van de originele riem en duw deze in de ActionSleeve en je bent klaar om te gaan voor een run. Als u liever uw fitness-gadgets aan uw pols hebt, is dit wat u nodig hebt.

3. Griffin BreakSafe 100W USB-C Voedingskabel

Hoewel de nieuwe MacBook en MacBook Pro met veel moedige innovaties zijn geleverd, hebben ze ook een paar opofferingen gedaan. Dat is inclusief een favoriet bij fans, de MagSafe-stroomaansluiting, waarmee je je MacBook eenvoudig kunt aansluiten en loskoppelen zonder je zorgen te hoeven maken dat het snoer je laptop zonder pardon tegen de grond duwt. Gelukkig heeft Griffin een manier gevonden om die functionaliteit toe te voegen aan de nieuwe MacBook-computers, via een USB-C-adapter genaamd BreakSafe. Sluit eenvoudigweg uw USB-C-oplader aan op de dongle en het tweedelige mechanisme kan magnetisch worden bevestigd en losgemaakt, net als met de MagSafe-connector van Apple. Geweldig.

2. Sony SRS-XB40 Draagbare Bluetooth-Luidspreker

Wil je een krachtige Bluetooth-luidspreker met enkele extra functies? Bekijk de SRS-XB40, inclusief Extra Bass-technologie, om een ​​uitstekende basweergave, heldere middentonen en heldere hoge tonen te garanderen. In tegenstelling tot de meeste andere Bluetooth-luidsprekers, worden deze geleverd met full-range luidsprekers met dubbele passieve radiatoren, voor een rijk stereogeluid. De luidsprekers worden ook verlicht door drie soorten ingebouwde verlichting, waardoor ze een echt audiovisueel spektakel worden. Ondanks al deze functies blijven de luidsprekers slank en compact, met een waterbestendig ontwerp dat bestand is tegen voortdurend gebruik en misbruik.

1. Incipio OX 2-in-1 Audio & Oplaad Hoesje Voor iPhone 7


Dit is hetgene waarop we hebben gewacht – een pleidooi voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus dat een 3,5 mm koptelefoonaansluiting toevoegt terwijl de Lightning-poort vrij blijft, en zonder de noodzaak van een onhandige adapter. De OX is binnenkort beschikbaar voor de iPhone 7 en 7 Plus, en zal zeker snel gaan – dus plaats je reserveringen nu om ze voor iemand anders te ontvangen!

Afsluiten

Bedankt voor het bekijken van het artikel. Als je op CES 2018 hebt gehoord dat je onze aandelen wilt zien, laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Het plezier en de pijn van het toegankelijke slimme huis

Mensen wijzen graag naar Back to the Future II van 1989 als een vooruitstrevende technologie die vandaag bestaat. Videovergaderingen waren bijvoorbeeld 28 jaar geleden futuristisch, maar tegenwoordig is FaceTime de hele tijd mensen.

De film voorspelde zelfs dat de Chicago Cubs een World Series zouden winnen, wat (eindelijk!) Vorig seizoen gebeurde in zeven wedstrijden tegen Cleveland.
Een andere promotiefilmmaker kreeg gelijk het idee van het slimme huis. In de scènes waarin Future Marty McFly thuis is, begroeten computers hem wanneer hij door de deur komt, waardoor hij zijn zoon helpt het kanaal op de televisie te veranderen en pizza kookt nadat hem het favoriete hydratatieniveau is verteld.
In 2017 is de belofte van het slimme huis min of meer werkelijkheid. Bedrijven zoals Apple en Amazon gebruiken respectievelijk Siri en Alexa om klanten te helpen bij de controle over bijna elk aspect van het huis. Van het bedienen van deursloten tot lichtschakelaars tot thermostaten en meer, de ontluikende mogelijkheden van deze intelligente assistenten maken taken zoals het inschakelen van de lichten in de woonkamer, te doen door alleen het geluid van uw stem of een tik op een knop op uw telefoon.
Hoe handig en futuristisch ook, een gebied waar het slimme huis een enorm potentieel heeft (en valkuilen) is toegankelijkheid. Voor mensen met een fysieke motorische beperking heeft de mogelijkheid om deuren te openen en omschakelaars met alleen je stem het potentieel om het huis toegankelijker dan ooit tevoren te maken.

 

Thuis toegankelijk thuis

In analoge zin zijn huizen al lang verbeterd met verschillende aanpassingen – hellingen, leuningen, lage werkbladen, enz. – voor bewoners met bepaalde speciale behoeften. Met dit soort accommodaties wordt navigeren door het huis eenvoudiger en toegankelijker. Handrails onder de douche zijn bijvoorbeeld essentiële hulpmiddelen voor iemand met een slecht evenwicht om veilig in en uit te stappen.
Vanuit het oogpunt van toegankelijkheid is het conceptueel aansluiten van een huis op een technologie zoals Hue-lampen conceptueel vergelijkbaar met het installeren van leuningen. Op dezelfde manier als rails helpen bij het in en uit de douche stappen, kan iemand Alexa of Apple’s Home-app beter vinden in het in- en uitschakelen van de verlichting, omdat het omdraaien van een fysieke schakelaar moeilijk is vanwege visuele en / of motorische vertragingen. Smart Home-apparaten zijn in dit verband eenvoudigweg geavanceerde, high-tech versies van lowtech-aanpassingen.
Een combinatie van leuningen in de badkamer en Hue-verlichting in de woonkamer doet meer dan iemands huis toegankelijker maken. Het gebruik van dergelijke hulpmiddelen draagt ​​ook bij tot een groter gevoel van onafhankelijkheid, waardigheid en gemoedsrust voor gebruikers.

Het krachtige slimme huis

 

De belofte van slimme thuisapparaten die meer toegankelijke huizen creëren, wordt al voor sommigen gerealiseerd.
Een dergelijke persoon is Todd Stabelfeldt, die na een incidentele schietpartij een quadriplegie kreeg toen een kind zijn ruggenmerg doorsneed. Onlangs vertelde hij Chiara Sottile van NBC News over hoe Apple’s Home-app voor iOS thuis een toegankelijkere en meer onafhankelijke ervaring maakt.
Stabelfeldt gebruikt Siri en Switch Control (een functie die beschikbaar is op iOS, macOS en tvOS) om hem te helpen dingen te doen zoals het openen van zijn garagedeur en het tekenen van de zonwering met behulp van zijn mond.
“HomeKit en Switch Control en Siri hebben me veel waarde en veel kansen gegeven om te laten zien dat ik een kwaliteitsman ben en ik ben een man van integriteit,” vertelde Stabelfeldt aan NBC News. “Elke dag opstaan ​​en naar het werk gaan: iedereen is waardevol, iedereen heeft het waard, iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om het te demonstreren.”
Je kunt het slimme huis van Stabelfeldt in actie zien door deze video te bekijken die Apple deze maand uitbracht als onderdeel van zijn inspanningen om de Werelddag van toegankelijkheidsbewustzijn te vieren. De video, getiteld “The Quadfather,” laat Stabelfeldt, samen met zijn vrouw, thuis voorbereidingen treffen voor een etentje met vrienden.
Het verhaal van Stabelfeldt is een perfect voorbeeld van de opwaartse slimme thuistechnologie voor gehandicapten. Het belangrijkste is dat domotica relevant is die verder gaat dan gemak of wow-factor. De emotionele voordelen zijn ook belangrijk, in termen van onafhankelijkheid en zelfrespect. Voor mensen met een handicap is de emotionele zegening die men krijgt als iemand zich bekrachtigd voelt door ondersteunende technologie zo waardevol, zo niet meer, dan het pragmatisme achter het krijgen van een klus.

De valstrik van het slimme huis

Afgezien van de voor de hand liggende technische uitdagingen die een bepaald stuk technologie met zich meebrengt, is er één belangrijke hindernis op weg naar gelukzaligheid in huisautomatisering die de moeite waard is om in gedachten te houden.
Omdat hun intelligentie kunstmatig is, zijn er beperkingen in het vermogen van intelligente agenten om spraakpatronen volledig te begrijpen. Een machine leren om vloeiend spreken te begrijpen, is al moeilijk genoeg; het leren van een machine om bijvoorbeeld een stotteraar te begrijpen, is exponentieel moeilijker. Dit is een groot, mogelijk deal-breaking probleem.
Het is problematisch om de eenvoudige reden dat stem de primaire interactiemethode is met mensen als Siri en Alexa. Zoals Sonia Paul schreef voor Backchannel over AI’s problemen met het ontcijferen van accenten, “een AI kan alleen herkennen wat het is getraind om te horen.” Als stem de interface is en de gebruiker een spraakvertraging heeft die communicatie frustrerend maakt, is er weinig reden om te worden gehad . Het gebruik van een app is een mooie terugval als het ergste erger wordt, maar de wisselwerking is dat je de waarde van handsfree verliezen verliest. Wat, als je een persoon bent met een fysieke motorische beperking, een groot deel van de aantrekkingskracht hier is.
Het enthousiasme onder het technische commentaar voor apparaten als de Echo-familie van Amazon is precies waarom spraak van belang is. Om iedereen in staat te stellen deze omringende computers te gebruiken en ervan te genieten, moeten bedrijven bekend zijn met de uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid die verband houden met spraak. Spraakbelemmeringen zijn ook beperkingen en moeten worden verantwoord in het ontwerp.
(Persoonlijk, als stotteraar zelf, heb ik in het verleden veel woorden gewijd aan dit onderwerp. Dit komt mij zeer na aan het hart.)

Bottom line

Huisautomatisering en intelligente assistenten bevinden zich nog steeds in de kinderschoenen. Ondanks hun jeugd hebben deze technologieën al een aanzienlijke hoeveelheid bruikbaarheid. Dit geldt met name voor toegankelijkheid en mensen zoals Todd Stabelfeldt. Het is spannend om deze volwassen tech te zien worden.

16 Coole Conceptgadgets Voor Een Betere Toekomst

Verbeelding is belangrijker dan intellect … Dit was de conclusie van Albert Einstein, een van de belangrijkste genieën ooit.

Ontwerpers zijn het met deze stelling eens, het is tegenwoordig extreem moeilijk om nieuwe gadgets voor te stellen of op zijn minst nieuwe functies voor de bestaande producten.

Veel meer, er zijn zoveel competente ontwerpers dat het praktisch onmogelijk is om iets te creëren zonder al geschetst te zijn door andere individuen. Ondanks deze context wordt elke dag een nieuwe en originele gadget gemaakt die mensen verbaast.

Het hoeft geen verbazing te wekken dat verbeelding duurder is dan goud.

Hier zijn enkele coole concepten van gadgets die ons leven zullen veranderen en die iets gemeenschappelijks zullen worden in dagelijkse activiteiten. De concepten zijn gewoon geweldig en komen met een nieuwe aanpak voor de gebruikelijke dingen … Ik ben verliefd op ze allemaal.

De ontwerpers die zich deze hebben voorgesteld, verdienen onze waardering ten volle, ze hebben een nobel doel: het aangenamer en comfortabeler maken van ons leven. Geniet daarom van de post, deel hem met je vrienden en waardeer het talent en het werk van de ontwerpers!

 

Toekomst Van Mobiel Zoeken Naar Dieet

 

Apple Black Hole, De Holografische Telefoon Voor Het Hele Jaar

Apple Black Hole, the holographic phone for the year

 

Glassy Glassy-Telefoons

Glassy Glassy phones

 

Ringen Horloge

Ringen watch

 

Siafu: Metamophing Computer Interface

Siafu: Metamophing Computer Interface

 

Blauwe Bij

Blue Bee

 

Stealthy Kayak

Stealthy Kayak

 

PolsPC

WristPC

 

Tharuka Elektrische Fiets Door Diana Lumbasyo

Tharula Electric Bike By Diana Lumbasyo

 

De Intelligent Power Strip

The Intelligent Power Strip

 

Lichte Bulb Radio

Light Bulb Radio

 

REC

REC

 

Solaris Horloge

Solaris watch

 

The Piggy Bank

The Piggy Bank

 

Flexibele Mobiel

Flexible Mobile

 

De Smartphone Fiets

The Smartphone Bicycle

Met de Turing Tumble kunt u en uw kinderen echte mechanische computers maken

Wanneer de lichten uitgaan en de hele wereld in de technologische kern wordt gestoken, hebben we bordspelen nodig zoals Turing Tumble. Gecreëerd programmeur Paul Boswell – hij staat bekend om het programmeren van complexe spellen voor calculators van Texas Instruments – en maker Alyssa Boswell. De Turing Tumble laat u kleine delen gebruiken om logische stromen te creëren om zo puzzels op te lossen.

Boswell heeft het spel gemaakt om iedereen te leren programmeren. Het kwam op uit frustratie. In zijn werk aan de Universiteit van Minnesota zat hij vast met wetenschappers die de programmeer- of rekenanalyse niet konden beheren.

 

“Programmeren is een unieke vaardigheid onder scheikundigen en biologen – ach, bij zo ongeveer iedereen anders dan computerwetenschappers – maar het zou niet zo moeten zijn,” zei hij. “Ik heb veel tijd besteed aan het leren programmeren van mijn studenten. Er waren ontelbare keren dat ik andere faculteiten en studenten goede onderzoeksideeën voorbij zag gaan omdat ze geen software konden maken om te doen wat ze nodig hadden. ”
De game is eenvoudig. De set knikkers rolt één voor één vanaf de bovenkant van het bord door een reeks pinnen en “logische” stukken. Wanneer de knikker onderaan een flipper raakt, laat hij een andere bal los – waardoor een berekeningscyclus ontstaat.
“Spelers voegen logica toe aan het spelbord door zes verschillende soorten onderdelen op het bord te plaatsen. De ‘bit’ is een bijzonder belangrijke. Elke keer als een bal eroverheen rent, draait hij om en wijst in de tegenovergestelde richting. Naar links wijzen is als een ‘0’ en naar rechts wijzen is als een ‘1’. Versnellingsbits zijn echter het meest interessante deel. Gear-bits zijn net als bits, behalve dat ze met elkaar kunnen worden verbonden, zodat bij het omdraaien ook de aangesloten versnellingsbits worden verwisseld. Het zijn deze onderdelen die de Turing compleet maken, “zei Boswell.
Het belangrijkste om te onthouden is dat dit alles gepresenteerd wordt in de vorm van een puzzelspel. Een boek bevat 51 spellen die kinderen leren hoe ze XOR-poorten en andere computerprincipes moeten maken.
Het project is volledig gebootstrapt en het paar hoopt $ 48.000 op te halen om het spel te bouwen.
“Toen ik begon met het onderzoeken van mechanische computers kwam ik een oud stuk speelgoed uit de jaren zestig tegen, de DigiComp II,” zei Boswell. “Het was een briljante kleine rekenmachine aangedreven door knikkers. Ik bouwde veel van de concepten ervan uit en begon met het ontwerpen van mijn eigen herprogrammeerbare mechanische computer aangedreven door knikkers. Ik kreeg een 3D-printer en begon met het maken van prototypen. ”
Het lijkt een fascinerend en educatief spel en misschien gebruik je het op een dag om de boeken bij je primitieve slagerij te beheren als alle computers zijn uitgeschakeld. Het kan gebeuren.

Deze flat-pack schildpadden kruipen om veiligheidsredenen over mijnenvelden

De dreiging van mijnenvelden is een voortdurende en gruwelijke bedreiging, en de plicht om ze te ruimen is net zo moeilijk als gevaarlijk. Des te meer reden dat het door robots moet worden gedaan! Een nieuw type goedkope, veelzijdige bot gemodelleerd naar schildpadden zou een geweldig hulpmiddel kunnen zijn voor dit en andere banen.
Ben Amor en Dan Dukes van de Arizona State University waren geïnteresseerd in het probleem hoe robots snel kunnen worden ingezet in omgevingen waar hun voortbewegingsvermogen niet noodzakelijk de beste is. Als uw bot bijvoorbeeld puntige poten heeft en loopt als een viervoeter, is deze mogelijk niet erg effectief in zand of puin. De robot moet kunnen aanpassen.

De beweging van de vin vóór het leren (boven) en na een paar leersessies.
De oplossing die de onderzoekers voorstellen is een robot (de “C-Turtle”) met een eenvoudige kruipgang geïnspireerd op de beweging van zeeschildpadden in zand. Een speciaal leeralgoritme past de beweging tijdens de vlucht aan, en de robot zelf is in principe gemaakt van een enkele laag materiaal en kan binnen enkele uren worden geconstrueerd of aangepast.
“In tegenstelling tot de meeste versterkingsleren algoritmen die mogelijk veel proeven vereisen, heeft onze methode slechts een klein aantal trial-and-error interacties met de omgeving nodig om te leren lokaliseren,” schreef Amor in een e-mail aan TechCrunch. “Inderdaad, tijdens de meeste van onze experimenten leerde de robot binnen 1-2 uur een nieuwe gang.”
Het kan bijvoorbeeld zijn dat de robot iets langere of kortere “vinnen” nodig heeft, of dat de motoren die deze aansturen licht moeten worden opgekruld of geroteerd. Deze informatie, schrijft Amor en Dukes, kan alleen betrouwbaar komen van testen in de omgeving zelf; laboratoriumtesten met meerdere materialen kunnen het kleine brein van de robot niet voorbereiden op elke mogelijke combinatie van stof, vuil, zand en cruft.

New toolkit makes it easy to drag and drop your own robot

The old song tells us that the leg bone is connected to the hip bone, but how are we to know if the articulated cam can connect to the brushless motor? There are, sadly, no songs designed to tell us how to build robots. Luckily CMU’s Ruta Desai has us covered.

His project, “Computational Abstractions for Interactive Design of Robotic Devices,” is essentially a robotics toolkit. You see a set of parts that you can drag and drop to connect together and a complex physics engine ensures that wheels go where they work the best and motors are connected properly. This means you can’t create a robot that will fall over as soon as it moves forward. The tool also recommends parts to add to your robot to make it work better or be more structurally sound.
“The process of creating new robotic systems today is notoriously challenging, time-consuming and resource-intensive,” said co-creator of the project Stelian Coros. “In the not-so-distant future, however, robots will be part of the fabric of daily life and more people — not just roboticists — will want to customize robots. This type of interactive design tool would make this possible for just about anybody.”
In short this project makes it easier to put together the building blocks of real robotics and simulate what will happen when you activate the motors and sensors. In one test they created a robotic puppy that, after simulation, they “discovered could only walk forward and not sideways.” They tweaked it a bit and then built the project, finding they now had a puppy that could walk sideways.
It’s sort of like Scratch for robots, say the researchers.
“Our work aims to make robotics more accessible to casual users,” said Coros. “This could accelerate the adoption of robots in everyday life.”