Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/lifeisle/public_html/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/admin.php on line 744

Notice: Undefined variable: column in /home/lifeisle/public_html/wp-content/themes/emallshop/functions.php on line 88

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/lifeisle/public_html/wp-content/themes/emallshop/inc/theme-function.php on line 789

Deprecated: Non-static method easy_categories_manage::register() should not be called statically in /home/lifeisle/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

Notice: Undefined index: pie_html_box_header in /home/lifeisle/public_html/wp-content/plugins/wp-custom-cssjs/index.php on line 88

Notice: Undefined index: pie_html_box_footer in /home/lifeisle/public_html/wp-content/plugins/wp-custom-cssjs/index.php on line 97

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/lifeisle/public_html/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11
10 Wetenschappelijke voordelen om kataandeelhouder te zijn – Lifeisleuk®

10 Wetenschappelijke voordelen om kataandeelhouder te zijn

Kathy Benjamin,

 

Studies hebben aangetoond dat alleen het bekijken van kattenvideo’s op internet de energie van een persoon kan stimuleren en positieve emoties kan creëren. Het is dus geen verrassing dat het kattenbezit een aantal voordelen heeft. Hier zijn een paar:

1. EEN KAT ETEN IS BETER VOOR HET MILIEU.
Als u zich zorgen maakt over uw ecologische voetafdruk, is het beter om een kat te bezitten dan een hond. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat de middelen die nodig zijn om een hond in de loop van zijn leven te voeden dezelfde ecologische voetafdruk creëren als die van een Land Cruiser. Ondertussen hebben katten – die in het algemeen minder eten en meer kans hebben om vis te eten dan producten met maïs of rundvleessmaak – slechts de geschatte koolstofvoetafdruk van een kleine hatchback.

 

2. ZULLEN ZE JE HELPEN OM TE COPE …

Het verliezen van een geliefde is ongelooflijk pijnlijk, maar een van de beste manieren om ermee om te gaan is een huisdier te bezitten. Het is aangetoond dat katten mensen helpen sneller hun verlies te overkomen en minder lichamelijke symptomen van pijn vertonen, zoals huilen. Ondanks het feit dat ze alleen dieren zijn, dienen katten in moeilijke tijden als een sociale ondersteuning. Mensen in rouw melden dat ze met hun huisdier praten om hun gevoelens uit te werken, omdat het vaak gemakkelijker is om te praten met iets dat niet reageert en niet kan oordelen dan tegen een ander mens.

 

3. … EN VIND EEN BELANGRIJKE ANDERE.
Als je een single bent en je geen date lijkt te hebben, pak dan een kat! Uit een Britse peiling bleek dat 82 procent van de vrouwen het erover eens was dat ze zich meer aangetrokken voelen tot mannen die van dieren houden. En terwijl het hebben van een hond wonderen doet voor je date, zei maar liefst 90 procent van de alleenstaande vrouwen dat mannen die een kat bezitten ‘leuker’ zijn dan andere mannen. Vermelding dat u een kat bezit op uw datingprofiel kan wonderen doen voor het aantal antwoorden dat u krijgt – maar onthoud, een kat is voor het leven, niet alleen totdat u een partner vindt.

 

4. CAT-EIGENAARS ZIJN SLIM.

Uit een enquête van 2010 onder Britse eigenaren van huisdieren door de University of Bristol bleek dat mensen die katten bezaten meer geneigd waren een universitaire opleiding te volgen dan hun hondenliefhebbende tegenhangers. In 2014 ondervroeg een onderzoeker in Wisconsin 600 studenten en ontdekte dat kattenbezitters eigenlijk ook intelligenter waren. (De onderzoekers die de Bristol-enquête hielden, zeiden dat slimmere mensen meer uren werken, en omdat katten minder aandacht nodig hebben dan honden, zijn ze een betere keuze voor de drukke intellectueel.)

 

5. JE HEBT EEN GEZONDER HART.
Het bezitten van een huisdier is goed voor je hart. Met name katten verlagen je stressniveau – mogelijk omdat ze niet zo veel moeite kosten als honden – en verlagen de hoeveelheid angst in je leven. Een kat aaien heeft een positief kalmerend effect. Uit een onderzoek bleek dat katteneigenaren gedurende een periode van tien jaar 30 procent minder kans hadden om te overlijden aan een hartaanval of beroerte dan niet-kattenbezitters (hoewel dit misschien komt omdat katteneigenaren meer ontspannen zijn en over het algemeen minder stress hebben).

 

6. ZE VOLDOEN AAN UW BEHOEFTE AAN MEDEWERK.

Het stereotype dat honden meer aanhankelijk zijn dan katten is precies dat: een stereotype. In feite blijkt dat katten net zo goed kunnen zijn met gezelschap als honden, vooral voor vrouwen. Een Oostenrijkse studie die in 2003 werd uitgevoerd, vond dat het hebben van een kat in huis het emotionele equivalent is van het hebben van een romantische partner. Behalve dat contactpersonen vaak contact initieerden, hebben onderzoeken aangetoond dat katten zich de vriendelijkheid zullen herinneren die hen getoond wordt en later de gunst teruggeven.

Maar katten hebben echt de overhand in deze relaties. Na duizenden jaren van domesticatie, hebben katten geleerd hoe ze een halve spint / half gehuil horen dat opmerkelijk klinkt als de huil van een menselijke baby. En omdat onze hersenen geprogrammeerd zijn om te reageren op de ellende van onze kinderen, is het bijna onmogelijk om te negeren wat een kat wil als het zo nodig is.

 

7. ZE KUNNEN U (EN ANDEREN!) VEEL OVER UW PERSOONLIJKHEID VERTELLEN.
Uw huisdierkeuze onthult iets over uw persoonlijkheid. Terwijl hondenliefhebbers vaak het leven van het feest zijn, zijn kattenbezitters stiller en meer introvert. Ze scoren echter zeer hoog als het gaat om hoe betrouwbaar ze zijn en hoeveel ze andere mensen vertrouwen. Kattenbezitters zijn ook minder manipulatief en bescheidener.

 

8. JE ZULT BETER BLIJVEN.

Verschillende onderzoeken en opiniepeilingen in het VK hebben aangetoond dat mensen (vooral vrouwen) de voorkeur geven aan slapen met hun katten dan met hun partners, en ze melden zelfs dat ze beter slapen met een kat dan met een mens. Een recente studie van het Mayo Clinic Center voor slaapgeneeskunde geeft aan dat ze mogelijk iets van plan zijn: 41 procent van de mensen in dat onderzoek gaf aan dat ze beter sliepen vanwege hun huisdier, terwijl slechts 20 procent zei dat het tot ongerief leidde.

 

9. CAT-EIGENDOM BETEKENT MINDER ALLERGIES.
Helaas is het te laat voor jou, maar als je een kind onderweg hebt, is het misschien tijd om een kat te halen. In 2017 bracht de National Institutes of Health een studie uit die aantoonde dat kinderen jonger dan een jaar die werden blootgesteld aan een kat minder kans hadden om allergieën te ontwikkelen – en niet alleen huisdierallergieën. Volgens Marshall Plaut, MD, hoofd van de afdeling allergische mechanismen bij het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, lijkt een hoge blootstelling aan dieren in het begin van hun leven te beschermen tegen niet alleen huisdierallergie, maar ook tegen andere vormen van algemene allergieën, zoals allergieën voor huisstofmijt, ambrosia en gras. “En terwijl de katparasiet Toxoplasma gondii een bedreiging voor jonge kinderen is, zeggen deskundigen dat je elke dag de kattenbak van je kat moet veranderen en het dier binnenshuis moet houden, je zou veilig en allergie vrij moeten zijn!

 

10. ZE KUNNEN STEEDS JE LEVEN LETTERS REDENEN.

Katten hebben de reputatie afstandelijk te zijn en niet om hun mensen te geven, maar door de jaren heen hebben ze ontelbare levens gered. Eén kat in het Verenigd Koninkrijk waarschuwt haar man wanneer hij op het punt staat een epileptische aanval te krijgen, terwijl een kat in Montana zijn twee mensen wakker maakte toen een gasleiding begon te lekken. Brandweerlieden vertelden het stel dat het huis gemakkelijk had kunnen exploderen, zoniet voor de tussenkomst van de kat.

Eén kat heeft zelfs de hoogste medaille ontvangen die beschikbaar is voor militaire dieren. Simon de kat was aan boord van de HMS Amethyst, die in 1949 de Yangtze opreed toen een granaat het schip raakte, verscheidene mariniers doodde en Simon ernstig verwondde. (De gebeurtenis betekende het begin van de 101-daagse belegering van het schip, die bekend zou worden als het Yangtze-incident.) Simon was opgeknapt en ondanks zijn gewonden vervulde hij zijn scheepsdienst en begon de ratten te vangen die het schip bedreigden voedselvoorziening, evenals morele steun voor de overlevende zeilers. Simon stierf niet lang nadat het schip naar het VK was teruggekeerd, maar hij kreeg postuum de Britse Dickin-medaille, erkend als het Victoria Cross van het dier, voor “gedrag van de hoogste orde, hoewel de explosie in staat was een gat te maken over een voet in diameter in een stalen plaat. “

Leave a Reply

Your E-Mailadreswill not be published. Required fields are marked *